Navigatie

Jouw klanten verdienen het beste!

Over smaak valt niet te twisten en daarom hebben wij
voor friet, snacks, oliebollen en vis verschillende recepturen frituurolie ontwikkeld.
Allemaal van topkwaliteit, want dat vinden we belangrijk.

 

Frituurolie

Frituurolie is een samenstelling van verschillende soorten olie. De meest gebruikelijke oliën zijn, zonnebloemolie, high oleic zonnebloemolie, raapzaadolie, sojaolie en palmolie. Natura is continu bezig om de beste samenstellingen te ontwikkelen voor een zo goed mogelijk bakresultaat gericht op een bepaald product. Na diverse testen te hebben gedaan kwamen wij erachter dat ieder product anders reageert op olie. Daarom hebben wij  drie uitstekende frituuroliën voor frites & snacks, een visfrituurolie en een oliebollenolie ontwikkeld.

Voordelen frituurolie

De vloeibare producten van Natura voldoen aan de eisen van verantwoord frituren en hebben een unieke samenstelling waardoor er lang in gefrituurd kan worden. Dit is naast het gemak van minder vaak verversen ook beter voor het milieu. Daarnaast is vloeibare olie sneller op temperatuur dan vast vet en gemakkelijk te doseren omdat het schenkbaar is. Ook geeft frituurolie net zulke goede bakresultaten als vast vet.

Onverzadigde vetzuren

Oliën zitten vol met goede onverzadigde vetzuren en zijn een goede brandstof voor het lichaam. Hoe meer onverzadigde vetzuren hoe vloeibaarder en hoe gezonder het product. Onverzadigde vetten hebben namelijk een gunstige werking op het cholesterolgehalte. Frituurolie is daarom een verantwoorde keus en wordt dan ook aanbevolen door het Voedingscentrum.

Transvetzuren

Transvetzuren verhogen de kans op hart- en vaatziekten. Het gehalte aan transvetten in de frituuroliën van Smilde Natura is daarom altijd minder dan 1%.