Ga naar hoofdinhoud

Geslaagde Oliebollen Demo’s 2013

Samen met Koopmans Meel en V-Technology organiseerden wij afgelopen maand een viertal oliebollendemonstraties.

Dit jaar kozen wij ervoor om de demo’s bij bakkers op locatie te organiseren. Zo waren wij welkom bij Bakkerij Toet in Apeldoorn, bij Bakkerij Bekkers in Veghel, bij Echte Bakker Kerssens in Heiloo en bij Echte Bakker Haafs in Haren.

De proefbakkers van Koopmans Meel, Wietse Schiere en Peter Bienefelt, draaiden tijdens deze dagen verschillende beslagen en deelden hun kennis aan de bakkers. Stephan Venema van V-Technology gaf uitleg over zijn machines en bakte op drie locaties oliebollen met een volautomatische lijn die 3.500 oliebollen per uur produceert. De bakkers beoordelen de oliebollen vervolgens op smaak en structuur.

Alle oliebollen werden gebakken in Natura Oliebollenolie; de vertegenwoordigers beantwoordden vragen over de olie en gaven uitleg over de Grootverpakking van 150 liter met pompsysteem en de ophaalservice van voor de gebruikte olie. Onze collega’s van Smilde Bakery waren ook aanwezig om hun eindejaarsproducten te presenteren. Verse appelbeignets en amandelstaven van Pruvé passeerde de revue.

Aan de hand van de positieve reacties van de bakkers kan gezegd worden dat de oliebollendemo’s geslaagd waren. Wij willen dan ook iedereen bedanken die tijdens deze dagen aanwezig zijn geweest. En een speciaal woord van dank aan de bakkers die hun bakkerij ter beschikking stelden voor het organiseren van de demo’s.

Back To Top