Gezond frituren, hoe frituur je samen met Natura verantwoord en groen?

Gezond frituren op een verantwoorde en groene manier. Natura ontzorgt haar klanten al sinds 1902 door duurzame oplossingen aan te bieden voor het verwerken van eerst rundvet en later frituurolie. We vertellen je graag hoe wij horecaondernemers ondersteunen met onze gezonde en groene frituuroliën op een makkelijke manier. Want door groen en gezond te frituren zorgen we samen voor een betere wereld.

Groen, verantwoord en gezond frituren

Frituren: wij Nederlanders zijn er dol op. Natura maakt frituren zo gezond en groen mogelijk. Dit doen we bijvoorbeeld door het gebruik van plastic verpakkingen te verminderen bij horecaondernemers. Met ons handige breng- en haal systeem. ontzorgen we de ondernemer en zorgen we voor minder plastic afval en daarnaast ook CO2-uitstoot. Kan het nog groener? Ja, hoor! We verwerken de gebruikte olie daarna tot biobrandstof.

Verantwoord frituren

Door gebruik te maken van onze unieke grootverpakkingen in combinatie met ons haal- en brengsysteem, maak je het jezelf wel heel erg gemakkelijk. Bovendien draag je gelijk je steentje bij aan verantwoord frituren. Wij brengen in een grootverpakking nieuwe frituurolie van de beste kwaliteit. In dezelfde rit halen we je gebruikte olie op. Dat scheelt jou veel tijd en is gelijk ook enorm milieuvriendelijk.

Frituur groener: minder plastic door slimme oplossingen

Frituren zorgt voor veel plastic afval en dat is een probleem. Plastic is moeilijk te verwerken en dat heeft negatieve gevolgen voor de wereld om ons heen. Natura werkt duurzaam en groen door gebruik te maken van een grootverpakking frituurolie. Zo realiseren we samen veel minder plastic. Denk maar eens na: vijftien keer tien liter in een plastic emmer, levert een hoop plastic op. En dan hebben we het nog maar over één ondernemer. Ook kunnen we in dezelfde rit de gebruikte frituurolie ophalen. Minder CO2-uitstoot dus, want minder verkeer op de weg.

Wat doen we met de opgehaalde olie?

Gebruikte frituurolie verwerken we vervolgens bij de dieselfabriek tot biobrandstof. Letterlijk van kroket naar brandstof dus! De biobrandstof wordt vervolgens gemengd met de brandstof die wij allemaal tanken bij de pomp. Zo krijgen zelfs de gebruikte oliën een tweede leven. En daar worden we vrolijk van.

Gezond frituren

Ons gezonde frituurvet bevat weinig verzadigde vetten en altijd minder dan 1% transvetzuren, maar geeft wel die lekkere krokante smaak. Onze frituuroliën zijn 100% plantaardig. Voor elk frituurproduct hebben wij een unieke frituurolie ontwikkeld met hun eigen unieke kenmerken.  Olie voor friet tot vis en voor oliebol tot snacks.

Geschiedenis: van rundvet naar groene frituurolie

Al sinds 1902 staat Natura bekend om haar zuivere en gesmolten rundvet. Vroeger kochten we rauw rundvet in bij slagers. Dit smolten en verpakten we en brachten we als Natura Rundvet terug bij de slagers. Daar werd het verkocht als gemaksproduct. We wonnen er meerdere prijzen mee.

“De strategie van het familiebedrijf is gericht op continuïteit en kwaliteit in het belang van klanten, leveranciers en medewerkers”

– D. Smilde –

Sinds 1902 is er een veel veranderd, maar een ding is hetzelfde gebleven: we verwerken nog steeds vetten en ontzorgen onze klanten hierin zo duurzaam, groen en gezond mogelijk. We halen vetten nog steeds op en brengen nieuwe vetten in eenzelfde rit naar de ondernemer.

Onze innovatieve techniek maakt ons als Natura steeds duurzamer, groener en gezonder. We werken zo milieuvriendelijk mogelijk en dragen zo ons steentje bij aan een schonere wereld.

De voordelen van groen en gezond frituren met Natura:

  • Gebruikte olie verwerken we tot biobrandstof
  • Minder plastic afval
  • Minder CO2-uitstoot
  • Kosten- en tijdbesparend
  • Geen restproduct wat overblijft in verpakkingen
  • Gezond frituurvet

Wil jij ook gezond, groen en duurzaam frituren met Natura en ben je benieuwd naar onze handige en innovatieve oplossingen? Neem contact met ons op.